De juiste kantoorvloer kiezen: hier moet u op letten

Een nieuwe kantoorvloer

Het kopen van een nieuwe kantoorvloer is zeker niet altijd een eenvoudige opgave. Er zijn veel dingen waar u op moet letten. Zo moet u rekening houden met de uitstraling van uw bedrijf, is de hygiëne belangrijk en wilt u natuurlijk ook voor een duurzame vloer kiezen waar u weinig werk aan heeft. Welke vloersoort past het beste bij uw bedrijf? In dit blog geeft Van Der Weck Vloeren enkele tips waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe kantoorvloer. Natuurlijk kunt u voor persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte voor de vloer waar uw voorkeur naar uitgaat altijd contact met ons opnemen.

Wat wilt u uitstralen?

Wanneer u uw kantoorpand gaat renoveren, wilt u er natuurlijk voor zorgen dat het vernieuwde kantoorpand de uitstraling van uw bedrijf reflecteert. Ook op het gebied van vloer kunt u hiermee rekening houden. Heeft uw bedrijf een strakke, moderne en high tech uitstraling? Dan is een zwarte tegelvloer wellicht de beste keuze. Bent u de eigenaar van een hecht familiebedrijf? Daar past een traditionele parketvloer wellicht beter bij. Onze eerste tip voor het kiezen van een nieuwe kantoorvloer is dus om goed na te gaan wat u met de vloer wilt uitstralen.

Hygiënische bedrijfsvloer

Voor bedrijven is hygiëne een ontzettend belangrijke factor. Dit geldt niet alleen voor bijvoorbeeld fabrieken of in de horeca, maar ook op kantoor moet rekening gehouden met de hygiëne wanneer u een nieuwe kantoorvloer laat leggen. De vloer moet eenvoudig schoon te houden zijn om een prettige werkomgeving te creëren. U moet er bovendien rekening mee houden dat op kantoor over het algemeen veel mensen (letterlijk en figuurlijk) over de vloer komen. Daarom is een materiaal als tapijt minder geschikt, het reinigen van tapijt vraagt namelijk wat meer werk.

Welk materiaal kiest u?

Heel veel bedrijven maken tegenwoordig de keuze voor een PVC-vloer. Die voldoet namelijk aan twee belangrijke punten, die we eerder al genoemd hebben. Ten eerste is het reinigen van een PVC-vloer een fluitje van een cent. Hier bent u (of het schoonmaakbedrijf) snel meer klaar. Bovendien is de PVC-vloer in talloze stijlen verkrijgbaar. Zo past hij altijd bij de identiteit van uw bedrijf. Bent u op zoek naar een moderne vloer voor uw bedrijf? De PVC-vloer met een natuursteen tegel patroon is haast niet van echt natuursteen te onderscheiden. Hetzelfde geldt voor het klassieke parket. Toch kunnen we ons voorstellen dat u liever kiest voor echt hout voor de traditionele uitstraling. In dat geval is parket een zeer geschikte keuze.

Kantoorvloer laten leggen door Van Der Weck Vloeren

Welk materiaal u ook kiest voor uw kantoorvloer, u kunt terecht bij de specialisten van Van der Weck Vloeren. Wij adviseren u graag over de kantoorvloer die voor uw situatie het meest geschikt is. Heeft u een keuze kunnen maken? Laat onze specialisten dan een vrijblijvende offerte opstellen voor een hoge kwaliteit vloer voor uw kantoorpand. Neem contact op via het formulier hier op de site, bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl.