De gevlinderde betonvloer in uw woning? Doen!

De populariteit van gevlinderde betonvloeren

De gevlinderde betonvloer is helemaal van nu en heeft in samenhang met het industriële design aan populariteit gewonnen. En dat is zeker niet onterecht, want de gevlinderde betonvloer is een prachtig product. In dit blog van Van Der Weck Vloeren vertellen wij u meer over de gevlinderde betonvloer en zijn eigenschappen. Lees verder voor meer inspiratie voor de gevlinderde betonvloer in uw woning!

Wat is de gevlinderde betonvloer?

De gevlinderde betonvloer is een betonvloer die is afgewerkt met een vlindermachine. Het vlinderen (gladstrijken) zorgt ervoor dat de vloer vlak en slijtvast wordt. Het resultaat is een mooie, natuurlijke uitstraling. Van origine wordt de gevlinderde betonvloer vooral gebruikt voor de industrie, zoals voor parkeergarages en fabriekshallen. Tegenwoordig worden de vloeren tevens voor woonhuizen gebruikt. En terecht, want de gevlinderde betonvloer geeft elke ruimte net even wat extra’s.

Verrassend resultaat

De gevlinderde betonvloer levert altijd een verrassend resultaat op. Dit resultaat is namelijk niet voor 100% te controleren of te beïnvloeden. Velen zien dit dan ook juist als het punt dat de vloer zijn charme geeft. Er zijn diverse factoren die van invloed kunnen zijn op het eindresultaat. Denk aan de temperatuur, luchtvochtigheid en de droogsnelheid. De kleur vloer kan dus anders uitvallen dan u had verwacht en dit is wel iets om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er voldoende middelen om het resultaat enigszins te sturen. Zo kunt u ervoor kiezen om kleurstof aan de vloer toe te voegen, zodat uw vloer lichter of donkerder wordt. De structuur blijft hierbij bewaard. Om uw vloer optimaal te beschermen, bijvoorbeeld tegen wijnvlekken, kunt u het beste voor een transparante coating kiezen bij de afwerking van de vloer. De uitstraling van de vloer blijft dan hetzelfde.

Kies voor een unieke uitstraling!

Door voor een gevlinderde betonvloer te kiezen, geeft u uw ruimte een industriële en strakke uitstraling. Door te kiezen voor mooi houten meubilair of accessoires, maakt u de industriële look compleet. Daarbij kunt u denken aan donkerbruine wandkasten, industriële lampen of wandborden. Bent u benieuwd welke toepassingsmogelijkheden er zijn voor de gevlinderde betonvloer? Wilt u direct een gevlinderde betonvloer in uw woning of pand laten plaatsen? Of behoeft u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact op met onze specialist, zodat wij u van een gedegen advies kunnen voorzien, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!