De 5 grote voordelen van vloerverwarming

Stijgende populariteit

In de laatste jaren worden er bijna geen nieuwe vloeren meer gelegd zonder dat er ook een vloerverwarming bij geïnstalleerd wordt. Ook worden zo goed als alle nieuwbouwwoningen voorzien van vloerverwarming. Deze manier van verwarmen heeft immers heel veel voordelen. Wij zetten de 5 grootste voordelen graag voor u op een rijtje.

1) U bespaart op de energiekosten

Kiest u voor een vloerverwarming, dan zult u merken dat u flink gaat besparen op de energiekosten. Door vloerverwarming wordt de warmte namelijk veel gelijkmatiger over een kamer verdeeld. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een stuk hoger dan bij een radiator die vanaf een kant een gehele ruimte moet verwarmen. U kunt de temperatuur van een verwarming dan ook 1 à 2 graden lager zetten dan andere verwarmingssystemen. Het lager zetten van de verwarmingstemperatuur gaat u vervolgens in de portemonnee merken, want uw stookkosten worden verminderd.

2) Het wooncomfort wordt verhoogd

De gelijke verdeling van de warmte zorgt er niet alleen voor dat u bespaart op de energiekosten, maar ook uw wooncomfort wordt verhoogd. De warmte wordt over de hele ruimte gelijkmatig verdeeld, dus u hoeft niet meer vlak naast de radiator te gaan zitten wanneer u het aangenaam warm wilt krijgen. Ook het probleem van koude voeten wordt opgelost. Vaak is het zo dat het niet uitmaakt hoe hoog de verwarming staat, als u koude voeten heeft blijft het onaangenaam. Dit probleem lost u dus op met vloerverwarming!

3) Een hygiënische manier van verwarmen

Het derde grote voordeel van vloerverwarming komt, net als de eerste twee, door het feit dat de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. Dit zorgt er namelijk ook voor dat de extra luchtcirculatie voorkomen wordt. Hierdoor wordt er minder stof in de omgevingslucht opgenomen. Daarbij is de luchtvochtigheid beter bij het gebruik van vloerverwarming dan bij radiatoren. Deze radiatoren zijn overigens in de meeste gevallen lastig schoon te maken. Stof verzameld zich dan al gauw in de vervelende gleuven.

4) U houdt ruimte vrij

De vloerverwarming wordt netjes weggewerkt in de vloer, wat betekent dat u er dus niets van ziet. Zeg gedag tegen lelijke radiatoren die u tegenhouden om uw woning precies zo in te richten zoals u dat wilt. Door gebruik te maken van vloerverwarming heeft u alle ruimte om een stijlvol interieur te creëren.

5) Vloerverwarming is de toekomst

Ten slotte bent u door het gebruik van vloerverwarming ook nog eens future-proof. De overheid wil namelijk dat heel Nederland in de komende jaren van het gas af gaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van warmtepompen en stadsverwarming. Deze vormen van verwarming werken het beste voor laagtemperatuurverwarming, waar vloerverwarming het bekendste en meest gebruikte voorbeeld van is. Het kan dan ook gemakkelijk aangesloten worden op alternatieve warmtebronnen.

Vind een specialist

Bent u ook van plan om een vloerverwarming aan te schaffen, of wilt u de mogelijkheden voor uw woning bespreken? Dan kunt u natuurlijk bij ons van Van der Weck Vloeren terecht. Voor u het weet ervaart u zelf de vele voordelen van vloerverwarming!