5 voordelen van een tapijtvloer!

Tapijt is comfortabel

Twijfelt u of u tapijt wilt hebben in de woonkamer? Lees dit blog en kom erachter waarom tapijt een goed idee is! Misschien heeft u een ouderwets beeld bij tapijt, maar deze vloer heeft een ware comeback gemaakt. Dat is niet gek, tapijt voelt heerlijk aan uw voeten en is een comfortabele vloer. Als u voor tapijt van Van der Weck Vloeren kiest, kiest u voor een heerlijk zachte vloer, mét uitstraling. En wie wil dat nu niet?

Een goede geluiddemper

Tapijten vloeren zijn geluiddempers. Ideaal als u vaak kinderen over de vloer heeft! Tapijt geeft een goede akoestiek mee aan het huis. Het weerkaatst het geluid niet, maar neemt het juist op. Hoe dikker dus uw tapijt, hoe minder geluidsoverlast u heeft. De geluiddempende functie van tapijt is vaak de reden dat mensen hun trap met tapijt hebben bekleed. Dit is niet alleen ideaal voor u, maar ook voor uw buren!

Veilige vloer voor jong en oud

Tapijt is een veilige ondergrond voor jong en oud. De vloerbedekking is niet glad en uitglijden is dus haast niet mogelijk. Ideaal voor de kleine kinderen of juist voor senioren. En als zij onverhoopt toch uitglijden, komen zij op een zachte vloer terecht en blijft de schade gering. Juist omdat tapijt stroef is, kunt u er ook voor kiezen om uw trap met tapijt te laten bekleden!

Voor elk interieur is tapijt een goed idee

Er zijn heel veel soorten tapijt, die verschillen in structuur en kleur. Maar, bij ieder interieur past een soort tapijt. Kiest u bijvoorbeeld voor een tapijt met een subtiel en licht kleurverloop? Vooral als u grote of donkere meubels heeft geeft dit tapijt uw huis een rustige uitstraling. Of wilt u juist een tapijt met een kleine print, een zogenaamd doorleefd tapijt? Prachtig bij een industrieel interieur! Laat u inspireren en kies een tapijt!

Tapijt vloer is lekker warm

Last but not least, tapijten voelt heerlijk aan uw voeten. De stof is lekker warm en isolerend. Tapijt houdt de warmte goed vast en dat is voordelig voor u en voor uw portemonnee! Een tapijt is dus ook aangenaam voor de energierekening. En wist u dat tapijt en vloerverwarming ook prima samen gaan? Let wel op, als u vloerverwarming bij uw tapijt wilt, is het verstandig om het tapijt zonder ondervloer te laten leggen, anders wordt de warmte alsnog tegengehouden.

Meer weten? Vraag onze specialisten!

Dus, wilt u een vloer die lekker warm aanvoelt, comfortabel is en een luxe uitstraling heeft? Heeft u kinderen en wilt u de geluidsoverlast naar de buren beperken? Kies dan voor tapijt! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door het contactformulier op onze website in te vullen, te bellen naar 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl. Onze specialisten helpen u graag met het uitzoeken van uw tapijt!